Få dom 3 första övningarna till den perfekta inkallningen!
Fyll i ditt namn och mailadress så får du ett mail med länk till övningarna.
4 viktiga saker när det gäller inkallning!
Dom flesta lyckas med vad jag kallar för en vardagsinkallning. Hunden kommer när den är klar med vad den nu gör och om det inte är någon direkt störning.
Men att få till en inkallning där hunden vänder direkt, oavsett störning eller vad den gör, är det svåra att lyckas med. Här är 4 saker som är viktiga att tänka på i sin träning.
Och du har väll inte missat att du kan få mina 3 första övningar till den perfekta inkallningen gratis här över?!

Belöningar

Att ha bra belöningar är superviktigt och detta är något vi kan träna på. Lägger vi ned lite tid på att utveckla våra belöningar så dom blir superbra så kommer också träningen bli så mycket bättre. Att bara ge hunden en godisbit kommer förmodligen inte räcka om du vill ha en perfekt inkallning!

Träning

Man måste träna! Genom repetitioner blir hunden bra på det den gör. Så för att lyckas med sin inkallning måste vi träna och inte bara en gång i veckan hemma i trädgården. Vi måste träna lite varje dag och på olika platser. Och tänk på att träning sker 24 timmar om dygnet varken vi vill det eller ej. Så att se till så hunden inte kan springa efter t.ex. rådjur eller ignorera vår inkallning för att springa fram till en annan hund är därför också viktigt!

Små steg

Ofta tar vi för stora steg i vår träning. Det är då lätt hänt att träningen blir för svår för fort för hunden, innan den faktiskt är redo för det. Men tar vi små steg i vår träning och bygger upp inkallningen från grunden så kommer det gå mycket snabbare. Och vi kommer få till den där perfekta inkallningen. Att bryta ner träningen i mindre delar och med hjälp av små steg bygga upp den så är chansen att lyckas så mycket större!

Ett speciellt ord

Välj ett speciellt ord som är reserverat för den perfekta inkallningen. Som du endast använder när hunden måste komma direkt eller i din träning så tar vi bort risken att bli tjatiga. För att upprepa inkallningen gång på gång när hunden inte lyssnar kommer bara göra den sämre och sämre.
När ni är ute och går i skogen och hunden inte behöver vända på sekunden så kan ni använda t.ex. kom som inkallning. Men ert speciella ord använder ni bara när hunden ska vända direkt!
Copyright 2020. All Rights Reserved Your Brand